Casertavecchia το μεσαιωνικό χωριό στην Ιταλία (ΚΑΖΕΡΤΑ)

22/6/17

Casertavecchia ένα μεσαιωνικό χωριό στις πλαγιές των βουνών Tifatini σε υψόμετρο 401 μέτρων και περίπου 4 km Βορειοανατολικά από την Καζέρτα. Κατά το Μεσαίωνα ήταν το κέντρο της Καζέρτα. Από το 1960 είναι μεταξύ των ιταλικών εθνικών μνημείων.

Ο πύργος του κάστρου
Η προέλευση του Casertavecchia είναι ακόμα αβέβαιη, αλλά σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες η ιστορία του χωριού ξεκινά περίπου το 860μ.χ. Ήδη από το 861 μ.Χ.υπήρχε ένας αστικός πυρήνας που ονομάζεται CASAM Irtam (από το λατινικό: «το χωριό στην κορυφή»).

Το χωριό έχει υποστεί διάφορες κυριαρχίες σε όλη την ιστορία.

Αρχικά ανήκει στους Λογγοβάρδους, Landolfo των Λομβαρδών της Capua. Η κατάκτηση έγινε για το θάνατο του πατέρα τους Count Landone.
Μετά τις επιδρομές των Σαρακηνών και την καταστροφή των πόλεων κάμπο, ο κλήρος και οι κάτοικοι των γύρω περιοχών, ιδιαίτερα εκείνων της πόλης Calatia, βρέθηκαν στο χωριό Casertavecchia που είναι προστατευμένο από βουνά, σε ένα ασφαλές καταφύγιο.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ο πληθυσμός αυξήθηκε με την κατασκευή του παρόντος καθεδρικού ναού, αφιερωμένος στη λατρεία του Αγίου Μιχαήλ Αρχαγγέλου. Με εναλλασσόμενες περιπέτειες, το χωριό πέρασε στην ελβετική κυριαρχία με τον Riccardo di Lauro (1232-1266), η οποία αύξησε τη σημασία του χωριού, ακόμη και από πολιτική άποψη.

Στο 1442 το χωριό πέρασε κάτω από την κυριαρχία της Αραγονίας, ξεκινώντας έτσι την μακροχρόνια και προοδευτική παρακμή της: Στο Casertavecchia παρέμεινε μόνο ο επίσκοπος και το ιεροδιδασκαλείο.

Με την έλευση των Βουρβώνων και την κατασκευή των Ανακτόρων, Καζέρτα έγινε το νέο κέντρο κάθε δραστηριότητας εις βάρος των Casertavecchia, στην οποία το 1842 η επισκοπή αφαιρέθηκε, μεταφέρεται επίσης στην Καζέρτα.

Το 1960 ο οικισμός του Casertavecchia συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο των ιταλικών εθνικών μνημείων. Από τότε το χωριό γνώρισε μια προοδευτική επιστροφή του ενδιαφέροντος, κυρίως με τον τουρισμό.

Το χωριό Casertavecchia είναι ένας προορισμός τουριστικού ενδιαφέροντος, χάρη στον καθεδρικό ναό Duomo, το καμπαναριό, τα ερείπια του κάστρου και στους δρόμους όλου του χωριού που μας θυμίζουν το μεγαλείο της .

Το αξιοσημείωτο σκηνικό που μπορείτε να απολαύσετε σε πολλά σημεία του χωριού, το καλοκαίρι έχει δροσιά και τα πολλά τοπικά εστιατόρια και πιτσαρίες συχνά προκαλούν τους ντόπιους να περάσουν το Σάββατο στους δρόμους του χωριού.

Υπάρχουν πολλές folkloristic εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο στην Casertavecchia και στα γειτονικά χωριά της Casola, Pozzovetere και Sommana.
Grazie al buon amico Maria Di Flora

Please follow and like us:

σχετικές αναρτήσεις:

Ξενοδοχείο-καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα
Αστυνομικός κατηγορεί τους γονείς της Μαντλίν πως «κάλυψαν» το θάνατό της
Πυρά από φίλους και αντιπάλους κατά Σόιμπλε
Συνάντηση αντιπροσωπειών Ελληνικής και Αλβανικής Αστυνομίας στο Αργυρόκαστρο Αλβανίας
ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ 2 ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ
Το Ηρώδειο κατατάχθηκε το δεύτερο κορυφαίο θέατρο στον κόσμο [εικόνες]
Αρκετοί τραυματίες στο Λονδίνο μετά από «σύγκρουση» έξω από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας (ΒΙΝΤΕΟ)
Στίβεν Χόκινγκ: Φοβάμαι πως η Τεχνητή Νοημοσύνη θα αντικαταστήσει τους ανθρώπους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial