Τώρα μπορείτε να μπείτε στο Google Maps και να ταξιδέψετε σε 16 πλανήτες και φεγγάρια του γαλαξία μας

19/10/17

Τώρα το Google ενσωμάτωσε στο Google Maps μια νέα λειτουργία η οποία μας ταξιδεύει σε 16 πλανήτες και φεγγάρια του ηλιακού μας συστήματος, καθώς και στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Κοινώς, τώρα έχετε επιτέλους τη δυνατότητα να επισκεφθείτε τον Δία, την Αφροδίτη και τον Άρη ή να περιηγηθείτε στα διάφορα φεγγάρια του Κρόνου, με τη βοήθεια των εικόνων που συγκέντρωσε το διαστημόπλοιο Cassini.

«Εξερευνήστε τις παγωμένες πεδιάδες του Εγκέλαδου, όπου το Cassini ανακάλυψε νερό κάτω από τον φλοιό του φεγγαριού -σημάδι ύπαρξης ζωής», γράφει η Google στο σχετικό κείμενο που ανέβασε στο blog της. «Εισχωρήστε κάτω από τα πυκνά σύννεφα του Τιτάνα για να δείτε τις λίμνες μεθανίου. Εξερευνήστε τον τεράστιο κρατήρα του Μίμας -ο οποίος παρότι μοιάζει βγαλμένος από την επιστημονική φαντασία, είναι φεγγάρι και όχι διαστημικός σταθμός».

Παρότι η Google έχει παρουσιάσει πολλές φωτογραφίες από το φεγγάρι της Γης και τον πλανήτη Άρη κατά καιρούς, αυτή είναι η πρώτη φορά που μας δίνεται η ευκαιρία να δούμε αυτά τα αστρικά σώματα κατευθείαν στους χάρτες της. Η Google συνεργάστηκε με τον αστρονομικό καλλιτέχνη Björn Jónsson, ο οποίος χρησιμοποίησε φωτογραφίες της NASA και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας του Διαστήματος για να δημιουργήσει τους πλανητικούς χάρτες. Έτσι, ο καθένας από εμάς μπορεί να εξερευνήσει τους πλανήτες κάνοντας ζουμ στους χάρτες, περιστρέφοντάς τους 360 μοίρες, επιθεωρώντας από πολύ κοντινή απόσταση τα αστέρια που τους περιβάλλουν και «πετώντας» κοντά τους για να δει με προσοχή τις λεπτομέρειες του εδάφους τους.

Όσο πλησιάζετε τον κάθε πλανήτη ή το κάθε φεγγάρι, εμφανίζονται οι ονομασίες συγκεκριμένων τοποθεσιών και σημαντικών περιοχών, που δίνουν στον θεατή σημαντικές πληροφορίες και μια πληρέστερη εικόνα του πλανήτη.

Η νέα αυτή συναρπαστική λειτουργία μόλις εντάχθηκε στο Google Maps, πράγμα που σημαίνει πως δεν έχει τελειοποιηθεί και εκκρεμούν ορισμένες διορθώσεις. Μη διστάσετε όμως να ξεκινήσετε τις διαστημικές σας βόλτες ανενόχλητοι, από τώρα.

πηγή: HuffPost Greece

Please follow and like us:

σχετικές αναρτήσεις:

Η Μεσόγειος απειλείται να μείνει χωρίς ψάρια εξαιτίας της υπεραλίευσης
Τραγωδία με αεροσκάφος των Turkish Airlines: Συνετρίβη σε σπίτια - 32 νεκροί
Σχεδιάζοντας τον πρώτο μεγάλης κλίμακας κβαντικό υπολογιστή
Εξαίρεση της φέτας από τα προστατευόμενα τυριά!
"Νταϊάνα, η ζωή της μέσα από τη μόδα": Τα φορέματά της...
ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ ΖΙΝΟΒΙΤΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
«Άρωμα» Ελλάδας και Κύπρου στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: 64 παιδιά πέθαναν σε νοσοκομείο επειδή σταμάτησε η παροχή οξυγόνου λόγω χρεών

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο