Το πρώτο «χριστιανικό» show

23/11/16
kithara-tragoudi

Το πρώτο «ιερό» talent show τραγουδιού είναι γεγονός και απευθύνεται σε παιδιά. Η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών διοργανώνει Παιδικό Διαγωνισμό Τραγουδιού με το πρώτο live να είναι προγραμματισμένο για τις 18 Δεκεμβρίου στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Τρικκαίων.

Δικαίωμα συμμετοχής στον πρωτότυπο αυτό διαγωνισμό που διοργανώνει ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομος θα έχουν παιδιά δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου τα οποία μην φανταστείτε ότι θα… ψάλουν. Αντιθέτως οι μικροί ενορίτες θα διαγωνιστούν σε σε διάφορες κατηγορίες τραγουδιών από παιδικά και έντεχνα μέχρι ελαφρολαϊκά.

Σκοπός του διαγωνισμού, όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών, είναι τα παιδιά «να αναδείξουν το ενδεχόμενο ταλέντο τους στο τραγούδι, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στο ποιοτικό ελληνικό τραγούδι, να εκφράσουν τον εσωτερικό τους κόσμο. Να οδηγηθούν από το Εγώ στο Εμείς, από το άτομο στην κοινωνία των προσώπων, από τη Μονωδία στην Χορωδία και στη συλλογική δημιουργία. Οι μεγάλοι και οι μικροί να διακρίνουν με ευαισθησία και εκτίμηση τις ικανότητες των άλλων και να αντιμετωπίσουν με σεβασμό και αγάπη τα χαρίσματα του άλλου».

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί σε δύο στάδια: Στο πρώτο στάδιο κάθε ενορία, κατηχητικό σχολείο κλπ θα επιλέξει κατά την κρίση της τα παιδιά που θα προκριθούν στο δεύτερο στάδιο και στο δεύτερο τα παιδιά που θα προκριθούν από κάθε ενορία θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό μεταξύ των παιδιών όλων των ενοριών.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν και να δείξουν το ταλέντο τους συμμετέχοντας υποχρεωτικά και στις πέντε παρακάτω live εμφανίσεις, όπου θα διαγωνιστούν σε διάφορες κατηγορίες τραγουδιών: Παιδικά, έντεχνα, παραδοσιακά, ελαφρολαϊκά, ελληνικού κινηματογράφου κλπ.

α) Πρώτο live, 18 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 6:00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων. Κοινή εμφάνιση όλων των προκριθέντων στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Μητρόπολης (Κάλαντα)

β) Δεύτερο live 12 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 6:00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών

γ) Τρίτο live, 26 Μαρτίου 2017, ώρα 11:30 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών (Δημοτικά τραγούδια)

δ) Τέταρτο live, Απρίλιος και Μάιος 2017. (Εγκώμια Μ. Παρασκευής και Θεία λειτουργία, χωρίς κριτική επιτροπή και άνευ διαγωνισμού)

ε) Πέμπτο live, 18 Ιουνίου 2017, ώρα 8:30 μ.μ. στο ανοιχτό Θέατρο του Φρουρίου Τελικός – απονομή αναμνηστικών.

Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα ερμηνεύσουν τα τραγούδια με τρεις τρόπους: Μονωδία, ντουέτο και χορωδιακή ερμηνεία.

Τέσσερις θα είναι οι κατηγορίες στο τραγούδι: 1η κατηγορία: Παιδιά Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου, 2η κατηγορία: Παιδιά Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου, 3η κατηγορία: Παιδιά Γυμνασίου και 4η κατηγορία: Παιδιά Λυκείου.

Η αφίσα του παιδικού διαγωνισμού που διοργανώνει η Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών
aakegaj

Πηγή – Protothema.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο