Συνάντηση αντιπροσωπειών Ελληνικής και Αλβανικής Αστυνομίας στο Αργυρόκαστρο Αλβανίας

ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΣΜΟΣ

2/3/17

Την 24/02/2017 πραγματοποιήθηκε στο Αργυρόκαστρο Αλβανίας συνάντηση αντιπροσωπειών της Ελληνικής και Αλβανικής Αστυνομίας με επικεφαλής από ελληνικής πλευράς την Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγο Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και από αλβανικής πλευράς τον Genc Merepenza, Γενικό Διευθυντή για θέματα συνόρων.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η αποτίμηση σε κεντρικό επίπεδο της διμερούς συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας των συνόρων.

Κατά τη συνάντηση οι δύο πλευρές επεσήμαναν την υφιστάμενη στενή συνεργασία μεταξύ των Αστυνομιών των δύο χωρών και συμφώνησαν για την ανάγκη περαιτέρω προώθησης της.
Επιπλέον, υπογράμμισαν ότι θα συνεχίσουν τις τακτικές συναντήσεις των Διευθυντών Αστυνομίας τόσο σε περιφερειακό (όμορες Δ/νσεις) όσο και σε κεντρικό επίπεδο, προκειμένου να συζητούνται άμεσα τα προβλήματα και να προτείνονται λύσεις.

Μάλιστα στο πλαίσιο ενδυνάμωσης της προσπάθειας για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, συμφωνήθηκε η διενέργεια ταυτόχρονων περιπολιών, κατά λόγο αρμοδιότητας, στα συνοριακά σημεία και σύμφωνα με το υφιστάμενο Διμερές Νομικό Πλαίσιο.

Λαμβάνοντας υπόψη την αυξημένη ταξιδιωτική κίνηση μεταξύ των δύο χωρών, οι αντιπροσωπείες δεσμεύτηκαν για ενίσχυση του προσωπικού των συνοριακών σημείων, κατά τις εορταστικές περιόδους και επεσήμαναν την αναγκαιότητα συνέχισης της συνεργασίας, τόσο μέσω των θεσμοθετημένων διαύλων επικοινωνίας όσο και μέσω των αστυνομικών συνδέσμων των δύο χωρών.

Please follow and like us:

σχετικές αναρτήσεις:

Στο εδώλιο για το «λεφτά υπάρχουν» ο Γ. Παπανδρέου
Eισπρακτικές εταιρείες: Νέο πλαίσιο λειτουργίας
"Έφυγε" από τη ζωή η γνωστή αστρολόγος Βιργινία Λεούση
Εκπαιδεύονται οι ενενήντα (90) πρώην δημοτικοί αστυνομικοί, που εντάσσονται στην Ελληνική Αστυνομία ...
Η Έφη Σαρρή στο νοσοκομείο!
Μουσικό-Θεατρική παράσταση «Πέτρος ο Λαμπαδάριος»
Αυτός είναι ο 85χρονος που ασελγούσε σε 14χρονο
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η έναρξη της 4ης Παγκόσμιας Συνάντησης του Απόδημου ελληνισμού στην ...

Αφήστε μια απάντηση