Σπιτικός κορμός με πραλίνα και φουντούκια

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Υλικά
100 γρ αλεύρι
100 γρ άχνη ζάχαρη
100 ml λάδι
1 κ.γλυκού μπέικιν
4 αυγά
100 γρ. πραλίνα σοκολάτας
1 φλιτζάνι καβουρδισμένα φουντούκια χονδροσπασμένα

Εκτέλεση
Για τη ζύμη, χτυπάμε όλα τα συστατικά (εκτός από την πραλίνα και τα φουντούκια) σε ένα μπολ με ένα κουτάλι ή σύρμα, (δεν χρειάζεται μπλέντερ!). Βάζουμε τη ζύμη απλωμένη σαν φύλλο πίτας σε μία λαδόκολλα.. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, επάνω και κάτω αντιστάσεις για περίπου 10-12 λεπτά.

Στη συνέχεια αμέσως το τοποθετούμε σε μια πιατέλα με πετσέτα πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη, απλώνουμε την πραλίνα και πασπαλίζουμε τα φουντούκια. Το τυλίγουμε σε σχήμα ρολό και το αφήνουμε να κρυώσει. Τέλος πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

πηγή: Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής

Please follow and like us:

σχετικές αναρτήσεις:

Χριστουγεννιάτικα γλυκά από όλο τον κόσμο
Το ρύζι είναι επικίνδυνο;
Ο Δήμος Τριφυλίας για δεύτερη χρονιά συμμετέχει στην έκθεση Πολιτισμού, Τουρισμού και Γαστρονομίας «...
ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ 4ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ
Νέα συσκευή φέρνει το φαγητό στο στόμα με... «πτήση» (ΦΩΤ0-ΒΙΝΤΕΟ)
Γιορτινό γεμιστό κοτόπουλο με σάλτσα πορτοκαλιού
Λαχταριστά χριστουγεννιάτικα σοκολατένια τρουφάκια με 2 υλικά!
Πανεύκολα τρουφάκια με ρούμι. Το απόλυτο χριστουγεννιάτικο κέρασμα

Αφήστε μια απάντηση