«Σκέψεις με Χαμόγελο» Κείμενο από τον εθελοντή παιδίατρο του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κον Γιάννη Αγγουριδάκη

13/7/17

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» το γνώρισα όταν ειδικευόμενος ακόμη ζήτησα βοήθεια για ένα παιδί που νοσηλευόταν στην κλινική που εκπαιδευόμουν, μια βοήθεια που δόθηκε άμεσα, αποτελεσματικά και με.. χαμόγελο. Η εμπειρία μου αυτή καθώς και οι καλές εντυπώσεις που είχα αποκομίσει από τις γνωστές ποικίλες δράσεις του, ειδικά στον τομέα της υγείας αλλά και από φίλους άμεσα εμπλεκόμενους με τον οργανισμό με ώθησαν στο να το στηρίξω εθελοντικά με το πέρας της ειδίκευσής μου.

Μαζί με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και τον «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ», συμβάλλαμε στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, ανταποκριθήκαμε σε έκτακτες ανάγκες πανελλήνιας εμβέλειας και συνεχίσαμε σταθερά την προώθηση της υγείας των παιδιών στον σημαντικότερο ίσως τομέα, αυτόν της πρόληψης και πρωτοβάθμιας υγείας.

Σε όλες αυτές τις δράσεις είχα την ευκαιρία να προσφέρω, απλά, αγνά και χωρίς καμία άλλη έγνοια και επαγγελματική παράμετρο, και με την σειρά μου να νιώσω την εκπλήρωση που σου δίνει η παροχή ενός τέτοιου καθαρού, ουσιαστικού και αλληλέγγυου έργου. Να βιώσω την ικανοποίηση της απλής προσφοράς (ιατρικής και μη) σε ανθρώπους που πιθανότατα δεν θα την έβρισκαν αλλού και την ευγνωμοσύνη πλήθους ατόμων κάθε φυλής και κοινωνικού στρώματος.

Συντροφιά σε κάθε τέτοια μοναδική εμπειρία ήταν οι εργαζόμενοι στο «Χαμόγελο» καθώς και το πλήθος των εθελοντών του. Όλοι τους καθοδηγούμενοι με μοναδικό γνώμονα την αλληλεγγύη, την προσφορά, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών και όχι μόνο. Γνωρίσματα που σου εμπνέουν με το που θα τους γνωρίσεις, από τα λεγόμενα και την συμπεριφορά τους. Από την δουλειά που προσφέρουν πάντα όπως εκείνη την πρώτη φορά. ….με Χαμόγελο…

*Το κείμενο γράφτηκε από τον εθελοντή παιδίατρο του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κον Γιάννη Αγγουριδάκη

Πηγή: hamogelo.gr

Please follow and like us:

σχετικές αναρτήσεις:

Τα νεογέννητα πρέπει να κοιμούνται στο δωμάτιο των γονιών τους
Coca Cola, Unilever, Nestlé και Δέλτα αποσύρουν κάποια προϊόντα μετά τις απειλές για μόλυνση
ΦΙΛΙΑΤΡΑ: Συζήτηση επί του νομοσχεδίου του Υπ. Υγείας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας
Η εφορία κατέσχεσε παράνομα την αναπηρική σύνταξή του!
Δήμος Μεσσήνης: «Κατάθλιψη και Τρίτη Ηλικία- κι όμως υπάρχει ελπίδα»
Ραδιενεργά αγριογούρουνα στη Σουηδία 31 χρόνια μετά το Τσερνόμπιλ!
ΜΟΝΑΞΙΑ Οι άνθρωποι στο δυτικό κόσμο πεθαίνουν μόνοι
Ο Δήμος Τριφυλίας φιλοξενεί ημερίδα των Οδοντιατρικών Συλλόγων Μεσσηνίας & Ηλείας

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο