Ποινή θανάτου για ποσταρίσματα στο Facebook

ΚΟΣΜΟΣ

16/6/17

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχουν λάβει οι περιορισμοί στην ελευθερία του λόγου στο Πακιστάν. Τελευταίο περιστατικό η ποινή θανάτουπου επιβλήθηκε σε 30χρονο πολίτη ο οποίος καταδικάστηκε για το περιεχόμενο των αναρτήσεων στο Facebook.

Το Σάββατο, ο 30χρονος Taimoor Raza έγινε το πρώτο άτομα το οποίο καταδεικαστηκε σε ποινή θανάτου με την κατηγορία της «χρήση υποτιμητικών σχολίων για τον Άγιο Προφήτη». Η κατηγορία με την οποία παραπέμφθηκε στο δικαστήριο ήταν… διαδικτυακή βλασφημία.

Ο κατήγορος Shafique Qureshi, μιλώντας στο CNNiτόνισε πως ο Raza μοιραζόταν «βλάσφημες φωτογραφίες και στάτους» στο Facebook, με τις οποίες ασκούσε κριτική στον Προφήτη (Μωάμεθ).

Ο 30χρονος συνελήφθη στις 5 Απριλίου σε στάση λεωφορείου, ενώ άκουγε «βλάσφημα τραγούδια», όπως τόνισε ο κατήγορος.

Το κινητό του ελέγχθηκε από τις Αρχές και το περιεχόμενό του κρίθηκε ιδιαιτέρως προσβλητικό. Πλέον, ο Raza κρατείται σε φυλακή για άτομα που έχουν καταδικαστεί με την κατηγορίας της ύψιστης προδοσίας.

Ο δικηγόρος του 30χρονου, Fida Hussain Ran, τόνισε πως ο πελάτης του είναι αθώος και έπεσε θύμα παγίδας καθώς – όπως είπε – δύο άτομα επιχείρησαν να τον υποκινήσουν να κάνει βλάσφημες δηλώσεις.

«Δύο άτομα… επιχείρησαν να τον κάνουν να πει πράγματα κατά του πράγματα κατά του Προφήτη Μωάμεθ. Αλλά ο Taimoor δεν είπε τίποτα».

Εκπρόσωπος του Facebook σε δήλωσή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης τόνισε πως «είναι ιδιαίτερα στεναχωρημένος και ανήσυχος» από την καταδίκη.

πηγή: cnn.gr

Please follow and like us:

σχετικές αναρτήσεις:

ΒΡΕΘΗΚΕ Η ΜΙΚΡΗ ΜΑΝΤΛΙΝ? ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ
Eπτά νεκροοί και 29 τραυματίες σε εκτροχιασμό τρένου στη Βουλγαρία
Ο «Αστακός» του Λάνθιμου στα φετινά Όσκαρ
Η Ελλάδα να δώσει χρυσό και ακίνητα για εγγύηση
Απεβίωσε σε ηλικία 87 ετών ο Χέλμουτ Κολ
Το μέλλον της ανθρωπότητας απειλείται από προπαγάνδα ελεγχόμενη μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης
Η διεθνής επιτυχία από τον ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟ Jimmy Αθανασόπουλο Πρόεδρο του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματ...
Οδηγός σκούτερ έπεσε μέσα σε καταβόθρα γιατί ήταν απασχολημένος με το κινητό του (vid)

Αφήστε μια απάντηση