Πιθανή εμπλοκή πρώην στρατηγού ΕΛ.ΑΣ. στη «μαφία των Ρομά»

8/11/16
icemax_700_6676e32e8c864e1812936d079701a080

Στοιχεία για πιθανή εμπλοκή ενός πρώην στρατηγού της ΕΛ.ΑΣ. στην επονομαζόμενη «μαφία των Ρομά» εμπεριέχονται σε έγγραφα της δικογραφίας, που κοινοποιήθηκαν στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων. Σε αυτά υπάρχουν καταγεγραμμένοι διάλογοι, στους οποίους τα μέλη της σπείρας επικαλούνται επαφές και συνεννοήσεις τους με αστυνομικούς, προκειμένου να διευθετούν ποινικές-δικαστικές εκκρεμότητές τους.

Ανάμεσα στους αστυνομικούς που φέρονται να επικαλούνται είναι και πρώην ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί σε προηγούμενη έρευνα των «Αδιάφθορων» για διασυνδέσεις αστυνομικών με κυκλώματα δουλεμπόρων.

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε αστυνομική πηγή με γνώση της πορείας των ερευνών διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι δεν υπάρχουν απευθείας συνομιλίες των μελών της σπείρας με τον πρώην ανώτατο αξιωματικό, αλλά με άτομο που εκτελούσε χρέη οδηγού του. Σημειώνεται ότι ο εν λόγω αξιωματικός είχε πέσει θύμα διάρρηξης από τα μέλη της σπείρας, που είχαν αφαιρέσει από το σπίτι του χρήματα, τιμαλφή και το υπηρεσιακό του πιστόλι.

Από τα ίδια έγγραφα προκύπτει ανάμειξη στην υπόθεση τριών επιπλέον αστυνομικών και ενός δικηγόρου. Τα επιβαρυντικά στοιχεία θα αξιολογηθούν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων. Οκτώ από τους συλληφθέντες για συμμετοχή στη σπείρα κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους χθες ενώπιον του ανακριτή. Αντίστοιχα, εννέα αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ για άλλους τρεις η διαδικασία συνεχιζόταν μέχρι αργά χθες τη νύχτα. Οι απολογίες των υπολοίπων θα ολοκληρωθούν σήμερα.

πηγή kathimerini.gr
Γιάννης Σουλιώτης

Please follow and like us:

σχετικές αναρτήσεις:

Σεισμός 4 Ρίχτερ Νοτιοανατολικά της Πύλου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ - Είχα εντολή για σαρκική συνάφεια πριν συλλάβω την ιερόδουλη
Πέθανε ο αγαπημένος ηθοποιός Θέμης Μάνεσης
Ανοίγει ο δρόμος για την αποζημίωση όσων δέχονται τηλεφωνήματα από εισπρακτικές
Ο Ειδικός Γραμματέας της ΕΣΗΕΑ, Γιώργος Φιλιππάκης συνελήφθη τα ξημερώματα γιατί εμφανίστηκε να επικ...
Ο δικηγόρος του Γιώργου Φιλιππάκη περί σύλληψης και πως ο πελάτης του δεν έχει οδηγηθεί ακόμη στις α...
Η διεθνής επιτυχία από τον ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟ Jimmy Αθανασόπουλο Πρόεδρο του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματ...
Επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο