Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΘΩΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ «ΡΑΓΚΟΥΤΣΑΡΙΑ»

ΕΛΛΑΔΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Για την Καστοριά ετοιμάζεται πενηνταμελής αντιπροσωπεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεθώνης το τριήμερο 6-8 Ιανουαρίου 2018, όπου θα μετέχει στις εκεί γιορτές «Ραγκουτσάρια», παρουσιάζοντας το τοπικό έθιμο – δρώμενο, αλλά πανελλήνια γνωστό σαν φράση «Του κουτρούλη ο γάμος».

Τα «Ραγκουτσάρια», όπως ονομάζονται τα καστοριανά καρναβάλια γιορτάζονται κάθε χρόνο, από τις 6 μέχρι τις 8 Ιανουαρίου και αποτελούν αναβίωση των αρχαίων διονυσιακών τελετών, που γίνονταν από αρχαιοτάτων χρόνων προς τιμήν της φύσης, που θα αναγεννηθεί την Άνοιξη.

Στην Καστοριά ο Σύλλογος της Μεθώνης συνεργάζεται με τον εκεί Πολιτιστικό Σύλλογο Καστοριάς «Αθανάσιος Χριστόπουλος», όπου από κοινού θα συμμετέχουν με το συγκεκριμένο θέμα στη μεγάλη παρέλαση της Δευτέρας 8/1, αλλά θα είναι μαζί και στα μπουλούκια, που βγαίνουν στους δρόμους και διασκεδάζουν τα δύο προηγούμενα βράδια με τη συνοδεία ορχήστρας χάλκινων.

Βέβαια, οι δύο Σύλλογοι θα γλεντήσουν μαζί το βράδυ της Κυριακής με την παρουσίαση του «Γάμου του Κουτρούλη». Παρών στις εκδηλώσεις θα είναι και ο Δήμαρχός Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, προσκεκλημένος από το Δήμο Καστοριάς.

Και όπως αναφέρουν οι Καστοριανοί, μετά από πολύ δουλειά ολόκληρο το χρόνο, την τριήμερη αυτή γιορτή, δεν κοιμάσαι, είσαι μεταμφιεσμένος, χορεύεις πολύ και πίνεις ένα ποτηράκι παραπάνω.

Please follow and like us:

σχετικές αναρτήσεις:

Διαδικασία ένταξης δικαιούχων ΚΕΑ στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ
Δείτε τις νέες τιμές στα πρόστιμα του ΚΟΚ
Γνωστή τραγουδίστρια εργάζεται πλέον σε εστιατόριο
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ημερίδα με θέμα «Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών»
ANAΚΟΙΝΩΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΕΣΣΗΝΗ ΣΤΟΝ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟ
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συμμετέχει ενεργά στην καμπάνια ενημέρωσης της Europol: «...
Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις «Μεσσηνιακές Ημέρες Σακχαρώδη Διαβήτη: Υψώνουμε Ασπίδα Προστασίας»
Εκδηλώσεις Δήμου Μεσσήνης στις 4 και 5/ 1 / 2018

Αφήστε μια απάντηση