Ο Λευκός Πύργος στα πορτοκαλί σήμερα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

25/11/16
Πορτοκαλί θα είναι «ντυμένος», σήμερα Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου, ο Λευκός Πύργος, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

lfkos-pyrgos3

Πέρα από τον Λευκό Πύργο, που θα φωταγωγηθεί με το πορτοκαλί χρώμα, στην Πλατεία Αριστοτέλους θα πραγματοποιηθεί εικαστικό δρώμενο με στόχο την ενημέρωση γύρω από την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Αύριο Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από το επιστημονικό προσωπικό της δομής «Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας και των παιδιών τους» του Δήμου Θεσσαλονίκης και προβολή ταινίας σχετικού περιεχομένου, στο κινηματοθέατρο «Ολύμπιον», με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

«Η βία κατά των γυναικών είναι έγκλημα», τονίζει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Καλυψώ Γούλα, προσθέτοντας: «Η δημιουργία και λειτουργία του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών, θυμάτων βίας, από το 2013 στο Δήμο Θεσσαλονίκης, έχει εξασφαλίσει την προστασία των γυναικών που έπεσαν θύματα της βίας καθώς και των παιδιών τους. Μετά και την ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ, συνεχίζεται η λειτουργία της συγκεκριμένης δομής, σε μια εποχή που, δυστυχώς, η οικονομική κρίση έχει αυξήσει τα φαινόμενα βίας κατά των γυναικών».

Το δημοτικό συμβούλιο του Κεντρικού Δήμου ενέκρινε τη διοργάνωση εκδηλώσεων για τη συγκεκριμένη Παγκόσμια Ημέρα, που γίνονται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Please follow and like us:

σχετικές αναρτήσεις:

Ανατροπή αργίας καθιερωμένη επί δεκαετίες στην Παλλήνη για τον... Άγιο Τρύφωνα και τα σχολεία
Προσωρινή απαγόρευση στα πουλερικά ελευθέρας βοσκής
Γενετική έρευνα καταρρίπτει τη θεωρία ότι οι Πελοποννήσιοι κατάγονται από τους Σλάβους
Ευχές Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Πελοποννήσου
Παράνομη σελίδα με την ονομασία “Α.Σ.Ε.Π.”
Το μεγάλο «κούρεμα» στα δάνεια
Επίθεση αγνώστων σε Ευέλπιδες στο Μοναστηράκι με δυο τραυματίες. Στο νοσοκομείο μετέβη ο Κικίλιας
Πρόστιμα για τις παραβάσεις του ΚΟΚ με εισοδηματικά κριτήρια

Αφήστε μια απάντηση