Ο ΓΡΥΠΑΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ

13/10/17

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ

Στην Στοκχόλμη της Σουηδίας έγινε η πρώτη εκτός Ελλάδος, παρουσίαση του αρχαιολογικού χώρου αλλά και των ευρημάτων του τάφου του Γρύπα πολεμιστή, που αποκάλυψαν δίπλα στο Ανάκτορο του Νέστορος στον Άνω Εγλιανό, στην Χώρα του Δήμου Πύλου-Νέστορος, το 2015 οι Αμερικανοί αρχαιολόγοι Σάρον Στόκερ και Τζακ Ντέιβις.


Η παρουσίαση που έγινε από τους δύο Αρχαιολόγους στο Μεσογειακό Αρχαιολογικό Μουσείο της σουηδικής πρωτεύουσας, μέσα από εκτενή περιγραφή, παρουσία του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη, του Αντιδημάρχου Οικονομικών Παναγιώτη Πετρόπουλου, των Δημοτικών Συμβούλων Κόκκινου Γεώργιου και Τσορώνη Κωνσταντίνου καθώς και του Προέδρου Ξενοδόχων Μεσσηνίας κ. Καραλή Δημητρίου είχε την πρέπουσα λαμπρότητα καθώς το παρόν έδωσαν εξέχουσες προσωπικότητες του χώρου της αρχαιολογίας και όχι μόνο.

Ο Δήμαρχος Δημ. Καφαντάρης δήλωσε τα εξής: « Αισθάνομαι βαθιά υπερηφάνεια που κατάγομαι από έναν τόπο με τόσο σημαντική ιστορία, έναν τόπο που η φήμη του όλο ένα και εξαπλώνεται. Άλλωστε αυτός είναι και ο σκοπός μας. Η εξωστρέφεια και η ανάδειξη του δήμου μας ως πολιτιστικός προορισμός είναι προτεραιότητα μας σε συνδυασμό πάντα με την ανάπτυξη του τουρισμού. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στον Φιλόπατρι κ. Αθανάσιο Ψαρούλη για την πολύτιμη βοήθειά του στο έργο μας.»

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Πρεσβεία στη Σουηδία σε συνεργασία με τον Δήμο Πύλου-Νέστορος καθώς επίσης τέθηκε υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στα πλαίσια των τριήμερων εκδηλώσεων ακολούθησαν σημαντικές συναντήσεις με τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Στοκχόλμη, τον κ. Τουλόυπα, με τον Έλληνα Βουλευτή του Σουηδικού Κοινοβουλίου κ. Δελλή, τον εμπορικό ακόλουθο της Πρεσβείας για την προώθηση των προϊόντων , τον Διευθυντή του ΕΟΤ Σκανδιναβικών χωρών για την προώθηση του τουρισμού, tour operators καθώς και ομάδας σημαντικών επιχειρηματιών της Στοκχόλμης.

Please follow and like us:

σχετικές αναρτήσεις:

Coca Cola, Unilever, Nestlé και Δέλτα αποσύρουν κάποια προϊόντα μετά τις απειλές για μόλυνση
Έναρξη Εγγραφών Δεύτερου Κύκλου Σεμιναρίων Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας (ΚΑ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΣΩΛΗΝΩΝ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ
ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ ΖΙΝΟΒΙΤΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
Στη Μεθώνη του Δήμου Πύλου-Νέστορος η 4η Παγκόσμια Συνάντηση του Απόδημου Eλληνισμού
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ «ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ: ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ»
Eurobank: Πούλησε τα κόκκινα δάνεια με έκπτωση 97%!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial