ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ ΖΙΝΟΒΙΤΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

26/5/17

Το Δήμο Ζίνοβιτς της Γερμανίας επισκέφθηκαν οι μαθητές της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας του Δήμου Πύλου-Νέστορος, στο πλαίσιο του προγράμματος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης για ανταλλαγή μαθητών των δύο Δήμων.

Νωρίτερα μέσα στο μήνα Μάιο οι μαθητές της δευτέρας τάξης του Γενικού Λυκείου Χώρας επισκέφθηκαν την περιοχή Ζίνοβιτς της Γερμανίας, και φιλοξενήθηκαν από τον Δήμο για μία εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους εκεί, περιηγήθηκαν μαζί με τους συνοδούς υπεύθυνους καθηγητές στην πόλη και γνώρισαν τα μνημεία της. Στο διάστημα αυτό είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το εκπαιδευτικό σύστημα και τον τρόπο ζωής στο Ζίνοβιτς.


Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν τόσο που ζήτησαν αν μπορούσαν να ξαναπάνε και του χρόνου. Τον ίδιο ενθουσιασμό έδειξαν και οι Γερμανοί μαθητές, οι οποίοι περιμένουν με ανυπομονησία το Σεπτέμβριο να επισκεφθούν την Ελλάδα, καθώς θα είναι οι σειρά του Δήμου Πύλου-Νέστορος να τους φιλοξενήσει, να τους ξεναγήσει στην περιοχή και να τους μυήσει στην ελληνική παράδοση.

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτριος Καφαντάρης τόνισε ότι: «Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία, αφού επιτεύχθηκε και ο σκοπός της επισκέψεως, ο οποίος δεν ήταν άλλος από τη γνωριμία των παιδιών με την κουλτούρα μιας ξένης χώρας. Στόχος της Δημοτικής Αρχής ήταν και θα είναι οι εξωστρέφεια του Δήμου μας, για αυτό και θα συνεχίσουμε με τη συμμετοχή μας σε τέτοια προγράμματα».


Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο πλαίσιο προγραμμάτων εκπαιδευτικής ανταλλαγής, όπως το συγκεκριμένο, οι μαθητές των δυο χωρών έχουν την ευκαιρία να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, να αποκτήσουν συνεργασία στην ομάδα, αλλά και να κατανοήσουν και να αποδεχθούν τη διαφορετικότητα των άλλων λαών.

Please follow and like us:

σχετικές αναρτήσεις:

Χριστουγεννιάτικα μενού από όλο τον κόσμο
Συνελήφθη γιατί έκανε σεξ χωρίς να ενημερώσει την αστυνομία!!!!
Σύλληψη δράστη Θέση Χοιροστάσιο Αριστομένη Μεσσηνίας
“ΕU Green Week 2017 – Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα 2017” «Πρασινίζοντας τη Μεσσήνη: Το περιβάλλον χρ...
Μετεγκατάσταση του ΚΕΠ Μεσσήνης
Μεσσηνία: Παραλία «Φοινικούντα»
190η ΕΠΕΤΕΙΟ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΤΟΥ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΥΠΕΡ ΘΑΝΟΝΤΩΝ ΣΤΗ ...
Δήμος Μεσσήνης: Ενημερωτική εκδήλωση για την νόσο ALZHEIMER και την ΑΝΟΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial