ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑ 2018 ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Ο Δήμος Πύλου – Νέστορος συμμετέχει στον Μαραθώνιο Ανάγνωσης Γαλλοφωνίας με χαιρετισμό του Δημάρχου κ. Δημήτρη Καφαντάρη, ο οποίος πρόσφερε την Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Στις 17 Μαρτίου 2018 στις 11 το πρωί σε διάφορες πόλεις και νησιά της Ελλάδας, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Γαλλοφωνίας, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις ανάγνωσης έργων γαλλόφωνων συγγραφέων ή μεταφράσεων Ελλήνων συγγραφέων στα Γαλλικά. Έτσι, θα σχηματιστεί και φέτος μια «αλυσίδα» μαραθωνίων ανάγνωσης, η οποία θα καλύψει το σύνολο της ελληνικής επικράτειας.
Όλοι οι μαραθώνιοι αρχίζουν ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα την οποία συντονίζει η Εθνική Συντονιστική Επιτροπή, μία συλλογική δράση ομάδων πολιτών που έχουν ως κοινό σκοπό τη στήριξη της γαλλικής γλώσσας και, μέσω αυτής, της πολυγλωσσίας, καθώς γνωρίζουν ότι στηρίζοντας την πολυγλωσσία και την πολυπολιτισμικότητα, στηρίζουν και την ελληνική γλώσσα.

Για τον Δήμο Πύλου-Νέστορος συμμετέχουν μαθητές των σχολείων Πύλου, Μεθώνης, Κορώνης, Χώρας, Χανδρινού, μέλη συλλόγων, κάτοικοι του Δήμου και των γύρω περιοχών.
Θα αναγνώσουν τον μικρό Νικόλα « Le Petit Nicolas» δημιούργημα του σεναριογράφου Ρενέ Γκοσινί (Rene Goscinny) και του σκιτσογράφου Ζαν Ζακ Σανπέ (Jean-Jacques Sempé).
Θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής από τον Δήμαρχο,
εδέσματα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πύλου.

Συντονισμός: Χριστίνα Πόπορη, καθηγήτρια
Οργανωτική επιτροπή:
Χριστίνα Πόπορη, Ηλιάνα Κονδυλοπούλου. Στάθης Κούβελας, Βερόνικα Ευσταθίου, Κυριάκος Καμπάδαης, Μυρσινη Σπανού, Αριστοξένη Καδή, Τσετσέκου Αναστασία, Μαρία Τζιφή

Το hashtag (#) των μαραθωνίων #M17032018

0Shares

Αφήστε μια απάντηση