Κοντονής: Δικαίωμα διόρθωσης φύλου και για ανήλικους

ΕΛΛΑΔΑ

27/9/17

Ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης του ορίου ηλικίας των 17 ετών (συμπληρωμένα) που τίθεται στο νομοσχέδιο για τη δυνατότητα διόρθωσης του καταχωρισμένου φύλου στην ταυτότητα, άφησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, μετά την ακρόαση των φορέων στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Ο Σταύρος Κοντονής διαβεβαίωσε ότι το ζήτημα θα εξεταστεί σοβαρά, ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι δυνατόν το όριο να μειωθεί στα 15 ή 16 έτη και η διαδικασία να προϋποθέτει ενδεχομένως εκτός από τη βούληση του ίδιου του παιδιού και τη συναίνεση των γονέων του και μία βεβαίωση Συμβουλίου.

«Θα μπορούσαμε να έχουμε μία σύμφωνη γνώμη ενός συμβουλίου, αλλά μόνο γι’ αυτή την περίπτωση. Να το συζητήσουμε και μέχρι την Ολομέλεια να καταλήξουμε. Αν υπάρξει ταύτιση απόψεων ευρύτερη κοινοβουλευτική εγώ είμαι εδώ να το συζητήσουμε και να δούμε αν μπορούμε να πάμε σε μία τέτοια κατεύθυνση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Παράλληλα, ακούγοντας τα αιτήματα για τη δυνατότητα κενού φύλου στην ταυτότητα για τα intersex άτομα, τα οποία δεν ταυτίζονται με κανένα από τα δύο φύλα ούτε με το άρρεν ούτε με το θήλυ, ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι βρίσκεται ήδη υπό επεξεργασία από κοινού με το Υπουργείο Υγείας, σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο πρόκειται να κατατεθεί όταν θα είναι απόλυτα εμπεριστατωμένο.

Σημειώνεται ότι την ώρα που μίλησε ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και δικηγόρος, Χάρης Αποστολόπουλος, οι εκπρόσωποι των άλλων φορέων αποχώρησαν από την αίθουσα επιδεικτικά. Η πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, Μαρίνα Γαλανού ανέφερε μάλιστα ότι «ζητάμε από τη Βουλή να μας προστατέψει. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο κακοποιητικό λόγο. Τον ακούμε κάθε Κυριακή από τα μικρόφωνα της εκκλησίας. Νισάφι».

ΠΗΓΗ: skai.gr – Ναντίν Χαρδαλιά

Please follow and like us:

σχετικές αναρτήσεις:

Ο Λευκός Πύργος στα πορτοκαλί σήμερα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών
Ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το θέμα των Πυροσβεστών Πενταετούς Θητείας
Ανάλογα με το εισόδημα τα Πρόστιμα της Τροχαίας!
«Καμπάνα» σε φορτική εισπρακτική
Η διεθνής επιτυχία από τον ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟ Jimmy Αθανασόπουλο Πρόεδρο του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματ...
Η τρέλα του ΕΝΦΙΑ! Η Μύκονος πληρώνει λιγότερα από την Κυψέλη!
Το Ηρώδειο κατατάχθηκε το δεύτερο κορυφαίο θέατρο στον κόσμο [εικόνες]
Το μεγάλο «κούρεμα» στα δάνεια

Αφήστε μια απάντηση