ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ημερίδα με θέμα «Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών»

4/4/17

Ημερίδα με θέμα «Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών- Μαζί μπορούμε να κάνουμε τη Λευχαιμία παρελθόν» πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα Μεσσηνίας

Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας και το Σύλλογο Εθελοντών Δοτών Καλαμάτας «Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος»

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας και ο Σύλλογος Εθελοντών Δοτών Καλαμάτας «Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος», συνδιοργάνωσαν χθες (03-04-2017) στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, ημερίδα με θέμα «Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών- Μαζί μπορούμε να κάνουμε τη λευχαιμία παρελθόν».

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, στην αίθουσα Αλέξανδρος Κουμουνδούρος, στο Διοικητήριο Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από τον Διευθυντή Αιματολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, ιατρό Ιωάννη Αδαμόπουλο και από τον Διευθυντή της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών και του Κέντρου (ενημέρωσης & προσέλκυσης) Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών «Χάρισε Ζωή», καθηγητή Αλέξανδρο Σπυριδωνίδη, για το θέμα της δωρεάς μυελού των οστών και την θεραπεία της λευχαιμίας και άλλων παθήσεων του αίματος.
Η ημερίδα απευθυνόταν σε δημότες της περιοχής αλλά και αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το ευαίσθητο θέμα της δωρεάς μυελού των οστών.


Στην ημερίδα παρευρέθησαν εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μεσσηνίας, η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Ελένη Αλειφέρη, η βουλευτής Μεσσηνίας κ. Παναγιώτα Κοζομπόλη, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου Υποστράτηγος Δημήτριος Τριγώνης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, Αστυνομικός Διευθυντής Παναγιώτης Πούπουζας, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Καλαμάτας, ιατρός-χειρούργος, Δημοτικός Σύμβουλος και υπεύθυνος σε θέματα υγείας του Δήμου Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών, των λοιπών Σωμάτων Ασφαλείας και Συλλόγων και Ενώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της ημερίδας, τιμήθηκε ο Αρχιφύλακας Νικόλαος Ζωγράφος, που υπηρετεί στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας, ως εθελοντής δότης Αστυνομικός, που έχει προχωρήσει στη δωρεά μυελού των οστών.


Η Ελληνική Αστυνομία, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στο θέμα της δωρεάς μυελού των οστών, συμμετείχε και συνδιοργάνωσε την ημερίδα, με στόχο την ενημέρωση και αφύπνιση πολιτών και αστυνομικών, για να ενισχυθεί ο εθελοντισμός για δότες μυελού των οστών.


Δεκάδες ήταν οι αστυνομικοί και λοιποί παρευρισκόμενοι, που άμεσα ανταποκρίθηκαν και αφού συμπλήρωσαν το έντυπο με τα απαραίτητα στοιχεία, ακολούθησαν την προβλεπόμενη διαδικασία ελέγχου για να ενταχθούν στη λίστα των Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Please follow and like us:

σχετικές αναρτήσεις:

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Γιώργος Τσώνης ,την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017, πραγματοποίησε μια σειρά συναντήσεω...
8η μέρα για το 6ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος «Αρχαία Μεσσήνη 2017»
ΠΡΩΤΟΣ ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΘΩΝΗΣ
ΜΕ ΑΘΡΟΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΑΧΗΣ ΣΤΟ ΜΑΝΙΑΚΙ
Συνελήφθησαν τρία άτομα για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων στη Μεσσηνία
Δήμαρχος Μεσσήνης : Το λαμπρό μέλλον άρχισε και κάποιοι είναι ακόμα αγκυλωμένοι στο άχρωμο παρελθόν
Στη Μεθώνη του Δήμου Πύλου-Νέστορος η 4η Παγκόσμια Συνάντηση του Απόδημου Eλληνισμού
Δήμος Μεσσήνης: Δωρεάν Διανομή Αποσυρομένων προϊόντων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial