Κάψουλα επιβίωσης από τυφώνες, τσουνάμι και σεισμούς (video)

ΔΙΑΦΟΡΑ, ΚΟΣΜΟΣ

9/10/17

Ένας αεροναυπηγός από το πανεπιστήμιο Λόουμποροου στη Μεγάλη Βρετανία, κατασκευάζει κάψουλες ασφαλείας που, όπως υποστηρίζει, μπορούν να μας προστατέψουν από φυσικές καταστροφές όπως σεισμοί, τσουνάμι, και τυφώνες.

Οι κάψουλες διαθέτουν δεξαμενές οξυγόνου και νερού, μεγάλο αποθηκευτικό χώρο για τρόφιμα έως και πέντε ημερών, GPS για τον εντοπισμό από δορυφόρο και εσωτερικό φωτισμό. Οι αεροστεγείς πόρτες εγγυώνται την μόνωση από κάθε εξωτερική θεομηνία ενώ η δομή τους είναι ανθεκτική ακόμα και σε πτώση από 60 μέτρα.

Ο Τζούλιαν Σαρπ δουλεύει αυτή την εποχή σε μία μικρή εταιρεία που ειδικεύεται στην αντοχή αεροσκαφών. Ο ίδιος υποστηρίζει πως έχει την τεχνογνωσία για την κατασκευή τέτοιων «σφαιρών προστασίας» απέναντι στις σοβαρές καταστροφές. Στο παρελθόν έχει επίσης δουλέψει στην Μπόινγκ, στην ευρωπαϊκή υπηρεσία διαστήματος και την Ογκούστα, κατασκευάστρια εταιρεία ελικοπτέρων.

Οι κάψουλες είναι βαμμένες σε έντονα χρώματα που δεν απαντώνται στη φύση, ώστε να διακρίνονται εύκολα δια γυμνού οφθαλμού από αέρος.

Η διθέσια κάψουλα στοιχίζει περίπου 14.000 δολάρια ενώ η τετραθέσια που χωρά μία ολόκληρη οικογένεια ξεκινά από τις 20.000 δολάρια.

Πηγή: skai.gr

Please follow and like us:

σχετικές αναρτήσεις:

Αλλάζει όνομα η Καλαμπάκα - Δείτε πως θα ονομαστεί
Στρατιώτης των SS άφησε όλες τις οικονομίες του σε χωριό της Σκοτίας
O εντυπωσιακός υπόγειος ναός της Αγίας Βαρβάρας, φτιαγμένος από αλάτι!
Ένα συγκινητικό βίντεο - Τυφλό κοριτσάκι αντικρίζει για πρώτη φορά τη μαμά του (ΒΙΝΤΕΟ)!!!
ΕΘΙΜΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Η ομολογία σοκ του δημιουργού του Blue Whale (Παιχνίδι αυτοκτονίας)
ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ: ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ
«κλωνοποίησης» αρχαιολογικών αντικειμένων που έχουν καταστραφεί

Αφήστε μια απάντηση