Ημερίδα με θέμα «Κατανόηση και αντιμετώπιση ατόμων με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος – η προσέγγιση των Σωμάτων Ασφαλείας» πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα

ΜΕΣΣΗΝΙΑ

28/5/17

Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, τον Σύλλογο Γονέων – Κηδεμόνων και Φίλων ατόμων με Αυτισμό και το Δήμο Καλαμάτας

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, ο Σύλλογος Γονέων – Κηδεμόνων και Φίλων ατόμων με Αυτισμό και ο Δήμος Καλαμάτας, συνδιοργάνωσαν χθες (26-05-2017) στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, ημερίδα με θέμα «Κατανόηση και αντιμετώπιση ατόμων με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος – η προσέγγιση των Σωμάτων Ασφαλείας».


Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε ομιλία από την Παιδοψυχίατρο κ. Βάγια Παπαγεωργίου, από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Κέντρου Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό στο Νομό Μεσσηνίας, κ. Ευστάθιο Χριστοδουλόπουλο, από τον Προϊστάμενο Κέντρου Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών (Κ.Ε.Δ.Υ.), κ. Κωνσταντίνο Σαραβελάκη, καθώς και από μέλη της Πολυκλαδικής Θεραπευτικής Ομάδας του Κέντρου Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό.


Η ημερίδα απευθυνόταν σε δημότες της περιοχής αλλά και αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα άτομα με Αυτισμό, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, τις ιδιαιτερότητές τους στην επικοινωνία, την κοινωνική προσαρμογή και συμπεριφορά τους, καθώς και στον τρόπο προσέγγισής τους.


Στην ημερίδα παρευρέθησαν, εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μεσσηνίας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, Αστυνομικός Διευθυντής Παναγιώτης Πούπουζας, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Καλαμάτας κ. Ηλίας Γυφτέας, καθώς και εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και λοιπών Σωμάτων Ασφαλείας.

Η Ελληνική Αστυνομία, αντιμετωπίζοντας με ευαισθησία τα άτομα με Αυτισμό, συμμετείχε και συνδιοργάνωσε την ημερίδα, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση πολιτών και αστυνομικών, καθώς και την ενδυνάμωση και υποστήριξη των οικογενειών των ατόμων με Αυτισμό.


Επισημαίνεται ότι, η Ελληνική Αστυνομία στηρίζει ένθερμα τέτοιες πρωτοβουλίες, θεωρώντας ότι συμβάλλουν σημαντικά στη κοινωνική ένταξη των ατόμων που αντιμετωπίζουν κάθε μορφή δυσκολίας, σεβόμενη τα δικαιώματά τους στη ζωή.

Please follow and like us:

σχετικές αναρτήσεις:

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου ATHENA που διεξάγεται στην Costa Navarino (ΑΤΗ...
Τελετή Έναρξης στο 2ο Διεθνές Τουρνουά Ποδοσφαίρου Πύλου-Νέστορος
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ «Σ.Τ.Ο.» - ( Συντονιστικό Τοπικό Όργανο).
Σε εξέλιξη οι έρευνες για την εξιχνίαση υπόθεσης απόπειρας κλοπής σε μηχάνημα αυτόματης ανάληψης (Α....
Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά στη Μεσσήνη
Φωτιά στην Υάμεια Μεσσηνίας
Δήμος Μεσσήνης: Δωρεάν Διανομή Αποσυρομένων προϊόντων
ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΕΣΣΗΝΗΣ (Α.Ο.Μ) 2017

Αφήστε μια απάντηση