Επαναφορά του φόρου ακίνητης περιουσίας αντί του ΕΝΦΙΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ, ΕΛΛΑΔΑ

19/10/17

Προϋπόθεση αποτελεί η εξίσωση των αντικειμενικών αξιών με τις πραγματικές τιμές πώλησης των ακινήτων.

Προς επαναφορά του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας και την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ φαίνεται να προσανατολίζεται η κυβέρνηση, υπό την προϋπόθεση ότι οι επιτροπές θα καταφέρουν να εξισώσουν τις αντικειμενικές αξίες με τις πραγματικές τιμές πώλησης των ακινήτων μέσα στο ερχόμενο διάστημα.

Η υφυπουργός Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου, μιλώντας χθες στο συνέδριο της Prodexpo, έκανε σχετική αναφορά σημειώνοντας ότι «στόχος μας είναι ο ΕΝΦΙΑ να αντικατασταθεί με έναν φόρο μεγάλης περιουσίας που θα είναι προοδευτικός».

Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο που επικαλείται σε δημοσίευμά της Καθημερινής, εφόσον επιτευχθεί ο στόχος της εξίσωσης των αξιών, θα κατατεθεί στη Βουλή σχέδιο νόμου με το οποίο θα αναπροσαρμοστούν οι αξίες των ακινήτων και θα αντικατασταθεί ο ενιαίος φόρος ιδιοκτησίας ακινήτων με τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

Η κυβέρνηση, χρειάζεται σε κάθε περίπτωση να εξασφαλίσει τα έσοδα 3,2 δισ. ευρώ όπως προβλέπει και η συμφωνία με τους πιστωτές της χώρας, ωστόσο είναι θέμα πολιτικής της κυβέρνησης το πώς θα επιμερίζεται ο φόρος.

Δηλαδή, όπως επισήμανε η ίδια πηγή, στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να ελαφρύνει τις χαμηλές ιδιοκτησίες και να μεταφέρει το βάρος στις υψηλότερες. Αυτό σημαίνει ότι για να επιτευχθεί ο στόχος των 3,2 δισ. ευρώ, η κυβέρνηση θα αυξήσει δραματικά τη φορολογία για όσους κατέχουν ακίνητα πάνω από κάποια αξία.

ΠΗΓΗ: fortunegreece

Please follow and like us:

σχετικές αναρτήσεις:

Από σήμερα σε ισχύ το εορταστικό ωράριο στα καταστήματα
Απάτη μέσω διαδικτύου με κινητά σε χαμηλές τιμές
Σου ζήτησαν να δώσεις τα mail του Θέμου και των κακούργων του ΘΕΜΑτος, αλλά εσύ...
Τέταρτος καλύτερος προορισμός στην Ευρώπη η Αθήνα για το 2017
Ο πατέρας της στραγγάλισε την Στέλλα και την πέταξε στα σκουπίδια
Επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
ΠΡΟΣΟΧΗ: Νέο-επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι
ΠολιτικήΔέσμευση Μητσοτάκη για κατ' οίκον διανομή φαρμάκων σε καρκινοπαθείς

Αφήστε μια απάντηση