ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΟΥ ΧΩΡΑΪΤΗ

ΜΕΣΣΗΝΙΑ

30/4/17

Τη μνήμη του Προστάτη τους Νεομάρτυρα Αγίου Δημητρίου του Χωραΐτη γιόρτασαν σήμερα το πρωί στη φερώνυμη εκκλησία της Χώρας οι κάτοικοι της Δημοτικής Κοινότητας αλλά και πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.

Όπως κάθε χρόνο, την Κυριακή των Μυροφόρων, έτσι και φέτος, αρκετός κόσμος συνέρρευσε, με συγκίνηση, προκειμένου να λάβει την ευλογία του θαυματουργού Αγίου, ο οποίος καταγόταν από τη Χώρα και νέος στην ηλικία μαρτύρησε από τους Τούρκους στις 13 Απριλίου 1803, μη απαρνούμενος την πίστη του στον Χριστό.


Η Θρησκευτική Πανήγυρη ξεκίνησε με τον Εσπερινό το Σάββατο 29 Απριλίου, ενώ σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας, κ.κ. Χρυσόστομος. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η λιτανεία των Αγίων Λειψάνων, του Ευαγγελίου και της Ιερής Εικόνας του Αγίου στους κεντρικούς δρόμους της Χώρας, υπό τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πύλου-Νέστορος και των Σχολείων.

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος δήλωσε: “Εύχομαι η φώτιση του Αγίου να καθοδηγήσει όλο τον κόσμο και να του δώσει δύναμη να παλέψει για τα όνειρά του αλλά και ελπίδα. Όσα χρόνια και να περάσουν, ό,τι και να γίνει, βλέπουμε πως η πίστη μας στην Ορθόδοξη Χριστιανοσύνη είναι το όπλο μας για να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία.”


Στον εορτασμό μεταξύ άλλων παρέστησαν, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, η Βουλευτής Μεσσηνίας Παναγιώτα Κοζομπόλη, η Αντιπερειφεριάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ο τέως Υπουργός Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο τέως Βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης, τα μέλη του Δημοτικού και Τοπικού Συμβουλίου Πύλου-Νέστορος, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Δ/της Πελοποννήσου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας, ο Διοικητής της Π.Υ Υπηρεσίας Γαργαλιάνων, οι πολιτευτές Λεωνίδας Φιλιππόπουλος και Μίλτος Χρυσομάλλης και πλήθος πιστών.

Please follow and like us:

σχετικές αναρτήσεις:

Σαϊτοπόλεμος στο Δήμο Μεσσήνης
ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ Η ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ Σ. ΣΑΧΙΝΗ, Α. ΤΣΑΜΑΔΟΥ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑ ΚΑΘ...
«Πέτρος ο Λαμπαδάριος, ο Μότσαρτ της Ανατολής» την Δευτέρα 29 Μαΐου 2017 στο αμφιθέατρο "Θε...
ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2017
Στην Καλαμάτα Κυκλοφόρισαν πλαστά χαρτονομίσματα σύλληψη (3) δραστών.
ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ 4ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ
190η ΕΠΕΤΕΙΟ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΤΟΥ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΥΠΕΡ ΘΑΝΟΝΤΩΝ ΣΤΗ ...
Εκδηλώσεις Δήμου Μεσσήνης στις 4 και 5/ 1 / 2018

Αφήστε μια απάντηση