ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΙΝΟΛΑΚΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΤΟΠΙΚΑ

15/3/17

Την 192η επέτειο της Μάχης της Σχοινόλακας γιόρτασαν σήμερα το πρωί οι κάτοικοι του Δήμου Πύλου-Νέστορος. Η Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων, στη Σχοινόλακα, προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτη Ιερεμία, Αρχιερατικού Πυλίας. Μετά το πέρας της, τελέστηκε τρισάγιο εις μνήμη των πεσόντων και σε αναγνώριση του ηρωισμού τους κατατέθηκαν στεφάνια από τους εκπροσώπους των αρχών του τόπου. Έπειτα εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας και εκδήλωση έκλεισε με ιστορικά τραγούδια από τους ντόπιους κατοίκους που εξυμνούσαν τις ξακουστές μάχες της περιοχής.


Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό να τιμάμε τους ήρωες του τόπου μας και να καταλαβαίνουμε ταυτόχρονα την υποχρέωση που έχουμε να γίνουμε αντάξιοι συνεχιστές τους. Η Μάχη στη Σχοινόλακα, η οποία, με τη συμβολή του Δήμου μας και κατόπιν αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου-Νέστορος, είναι πλέον επίσημα τοπική εορτή, μας έμαθε, ότι η πίστη στις δυνάμεις όλων μαζί και η αλληλεγγύη είναι αυτά που μας ενώνουν.»

Στον εορτασμό της επετείου, μεταξύ άλλων, παρευρέθησαν οι Αντιδήμαρχοι και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πύλου-Νέστορος, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και κάτοικοι της περιοχής.

Η Μάχη στη Σχοινόλακα έγινε στις 15 Μαρτίου του 1828, κατά τη διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων εναντίον των Τουρκοαιγυπτιακών δυνάμεων, και συνέβαλλε στη θετική έκβαση της επανάστασης. Η επέτειος της νικηφόρας μάχης εορτάζεται κάθε χρόνο την 15η Μαρτίου, από το 1994.

Please follow and like us:

σχετικές αναρτήσεις:

ΞΑΝΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΣΤΟ 5Ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΡΑΒΙΚΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ
Το βιβλίο της Φιλιατρινιάς Αντωνίας Λαλούση «Ακροβατώντας στο χτύπο της καρδιάς»
Στην Καλαμάτα Κυκλοφόρισαν πλαστά χαρτονομίσματα σύλληψη (3) δραστών.
Ο ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ στην Α' ΕΘΝΙΚΗ
Με επιτυχία και μαζική συμμετοχή ο Αθλητικός Όμιλος Φιλιατρών στον 10ο αγώνα δρόμου "Δαϊκλής&qu...
Άνοιξαν οι εγγραφές για τον 1ο Αγώνα Δρόμου "Filiatra Run"
Ο Δήμος Μεσσήνης, ενημερώνει τους δικαιούχους του προγράμματος ΚΕΑ και Κοινωνικού Παντοπωλείου

Αφήστε μια απάντηση