Για τη διακοπή του καπνίσματος το υπουργείο Υγείας «εκπαιδεύει» άτομα

25/11/16
Πρόγραμμα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

765923-kapnisma2014_680_336595_31364p

Το πρόγραμμα υλοποιείται για πρώτη φορά σε εθνικό επίπεδο και όπως αναφέρει η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας «αποτελεί ένα μικρό πιλοτικό σχέδιο με ολιστική προσέγγιση, που συνδυάζει την εκπαίδευση με την έρευνα και την παρέμβαση, όπως επιβάλλεται από την διεθνή επιστημονική πρακτική για την ανάπτυξη παρεμβάσεων που βασίζονται στην ερευνητική τεκμηρίωση».

Η χώρα μας έχει κατά προτεραιότητα επιλεγεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, μετά από πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας, για την υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος διακοπής του καπνίσματος, καθώς, όπως διαπιστώνεται, το ποσοστό των καπνιστών, παρά τη μείωση των τελευταίων ετών, εξακολουθεί να παραμένει εξαιρετικά υψηλό.

Η πρώτη από τις εκπαιδευτικές δράσεις που είναι προγραμματισμένες, διοργανώνεται στις 25 και 26 Νοεμβρίου, από τις 8.30 έως τις 16.30, στην αίθουσα «Αρμονία» του ξενοδοχείου Novotel στην Αθήνα. Η αρχική αυτή δράση αποσκοπεί στην εκπαίδευση εκπαιδευτών, που στη συνέχεια θα κληθούν να εκπαιδεύσουν επαγγελματίες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, οι οποίοι με την σειρά τους θα προβούν σε παρεμβάσεις διακοπής καπνίσματος σε πνευμονολογικούς ασθενείς- καπνιστές, εφαρμόζοντας τις τεχνικές στις οποίες εκπαιδεύτηκαν. Η παρέμβαση αυτή θα καταγραφεί και το σύνολο των αποτελεσμάτων θα δοθούν στον ΠΟΥ για αξιοποίηση.

Το «Πρόγραμμα Διακοπής Καπνίσματος», συμβάλλει στην προστασία της Δημόσιας Υγείας και στην ανάπτυξη της πρόληψης στην πρωτοβάθμια φροντίδα, μέσα από τη δημιουργία ενός δημοσίου δικτύου εκπαίδευσης στη διακοπή καπνίσματος, επισημαίνει η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας, σημειώνοντας ότι «με δεδομένο το αρνητικό ρεκόρ που κατέχει η χώρα μας στα ποσοστά της καπνιστικής συνήθειας στον πληθυσμό, τα πολλαπλασιαστικά οφέλη που θα έχει το εν λόγω πρόγραμμα, είναι αυταπόδεικτα».

Please follow and like us:

σχετικές αναρτήσεις:

Προσοχή στα παιδιά: Πασίγνωστη σοκολάτα αποσύρεται άρον άρον
Η εφορία κατέσχεσε παράνομα την αναπηρική σύνταξή του!
Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις «Μεσσηνιακές Ημέρες Σακχαρώδη Διαβήτη: Υψώνουμε Ασπίδα Προστασίας»
ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ: Πρόγραμμα μέτρησης οστικής πυκνότητας (πρόληψη/ αντιμετώπιση οστεοπόρωσης)
ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ-ΦΙΛΙΑΤΡΑ: 24-25/10/2017 Μεσσηνιακές Ημέρες Σακχαρώδη Διαβήτη
Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 21-10-2017 στον Αριστομένη Μεσσηνίας οι «Μεσσηνιακές...
ΕΚΑΒ: Αεροδιακομιδές τέλος για φέτος! Εξέπνευσε η συμφωνία με τα ελικόπτερα
Είναι ασθένεια ο εθισμός στα ηλεκτρονικά παιχνίδια;

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο