Άλωση της Κωνσταντινούλης: Τα τείχη γκρεμίζονται, η Παναγία στις φλόγες! Το προκλητικό υπερθέαμα Ερντογάν

ΚΟΣΜΟΣ
8Shares

565 χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης – Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φρόντισε στις εορταστικές εκδηλώσεις να υπάρχει και «Ειδική Επίδειξη Άλωσης» – Εφέ που κόβουν την ανάσα «συνθέτουν» την εκδοχή του «σουλτάνου» για τα ιστορικά γεγονότα – Φωτογραφίες και βίντεο
565 χρόνια πέρασαν από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, η οποία γιορτάστηκε και φέτος σε όλη την Τουρκία. Ωστόσο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φρόντισε να είναι ιδιαίτερα πομπώδεις οι φετινοί εορτασμοί, μιας και έγιναν εν μέσω της προεκλογικής περιόδου.

Η «Ειδική Επίδειξη της Άλωσης» που παρουσιάστηκε στην Κωνσταντινούπολη το βράδυ της Τρίτης (29.05.2018) έκοβε την ανάσα. Όχι μόνο λόγω των εντυπωσιακών εφέ. Αλλά και του φανατισμού του, που προκαλεί ανατριχίλα.

Τα τείχη γκρεμίζονται και η Παναγία… τυλίγεται στις φλόγες, που στη συνέχεια σχηματίζουν τον χάρτη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, στο 20λεπτο βίντεο με 3D απεικόνιση της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης!

https://www.pscp.tv/anadoluajansi/1ZkJzVRznZXJv

Οι εκδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη
Οι εορταστικές εκδηλώσεις άρχισαν με συναυλία συγκροτήματος σούφι. Ακολούθησε το βίντεο… υπερπαραγωγή και στη συνέχεια το ιφτάρ με τη συμμετοχή επισήμων από την Κωνσταντινούπολη και κρατικών αξιωματούχων. Φυσικά, το πρόγραμμα περιλάμβανε και ομιλία του Ρετζέπ ΤαγίπΕρντογάν.

https://www.pscp.tv/Akpartiorg/1zqKVrYZdAXKB

Εικόνες από εκδηλώσεις σε άλλες πόλεις της ΤουρκίαςΤο βίντεο για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης
Ο Μωάμεθ ο Πορθητής, ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής, ο Αμπντουλχαμίτ Χαν κάνουν την εμφάνισή τους, μεταξύ πολλών άλλων, στο βίντεο της τουρκικής προεδρίας για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Τα τεράστια άλογα των Οθωμανών περνούν τον Βόσπορο σαν η θάλασσα να είναι… ποταμάκι. Και με ένα άλμα περνούν τη θρυλική γέφυρα για να φτάσουν στην Πόλη και να την κατακτήσουν. Και σιγά σιγά, η Κωνσταντινούπολη γίνεται… Ιστανμπούλ. Με τα τζαμιά της και τους σουλτάνους της να παρακολουθούν της επέλαση των Οθωμανών…

«Προχώρα παλληκάρι μου» λέει ο αφηγητής καθώς το video δείχνει τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή. «Στο όνομα του Αλλάχ, προχώρα στο δίκαιο του Θεού και ο Θεός θα είναι μαζί σου (…) Εσύ προχώρα σουλτάνε μου, στο όνομα του Αλλάχ. Προχώρα στο δρόμο του δικαίου, η κυριαρχία και η φήμη σου να συνεχιστεί από εδώ στους αιώνες

Η Καλλίπολη και ο Ερντογάν
Το video συνεχίζει με εικόνες από τη Μάχη της Καλλίπολης κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Εδώ υπάρχει η αναφορά στον Κεμάλ Ατατούρκ. Μόνο που είναι… έμμεση, αφού ο ιδρυτής της σύγχρονης Τουρκίας δεν αποτυπώνεται στο video όπως οι Μεντερές και Οζάλ, ομοϊδεάτες του Ερντογάν.

Όλοι όσοι εμφανίζονται, παρακολουθούν με δέος και έκσταση τα άλογα των Οθωμανών του Μωάμεθ του Πορθητή να καλπάζουν προς την Κωνσταντινούπολη.

Ο μοναδικός που δεν… βλέπει τον καλπασμό προς την Πόλη είναι φυσικά ο Ερντογάν. Το πλάνο, στο τέλος του video, δείχνει τον Τούρκο πρόεδρο να αποθεώνεται από το πλήθος. Και ο αφηγητής, ακούγεται να λέει: «Εσύ όμορφε στρατηγέ, δεν άλωσες μόνο μια πόλη. Έγινες πηγή έμπνευσης και στα παλληκάρια που ήρθαν μετά από εσένα. Εσύ έτσι προχώρα κύριέ μου, ο κόσμος να δει δύναμη, να δει πίστη, να δει νίκη», όπως είπε ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΙ.

Επόμενο καρέ, ο Μωάμεθ που μπαίνει στην Κωνσταντινούπολη και το video τελειώνει με αυτή την εικόνα.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

8Shares

Αφήστε μια απάντηση